Hvor finder du informationer om A kasser?

En A kasse – også kaldet arbejdsløshedskasse – er en nødvendighed for stort set alle danskere, uanset om de er nyudklækkede fra landets erhvervsskoler eller universiteter, eller om de har været på arbejdsmarkedet længe.

Da efterspørgslen er høj, er udbuddet ligeså. Og det har gjort det til et sandt virvar at finde en god A kasse – for slet ikke at tale om A kasse priser, der spiller en afgørende rolle for mange, da de føler, det er den eneste tilbageværende faktor, de forskellige udbydere kan konkurrere på.

Kernefunktion, at sikre medlemmerne økonomisk hvis de går ledige, er dækket ind hos alle de danske arbejdsløshedskasser, så prisen er ofte afgørende, når vi vælger.

Samme kerneydelse, men fagspecifikke muligheder

Flere af nutidens A kasser har ry for at være velegnede til særlige brancher, men der findes også et bredt udvalg af tværfaglige udbydere.

Kerneydelsen er den samme, da det er statsligt reguleret, hvilke satser du er berigtiget, såfremt du bliver ledig. Alligevel kan A kasserne variere i forhold til hvor effektive de er, når det drejer sig om at hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet.

Det kan være en stor fordel med en dygtig arbejdsløshedskasse, da det åbner for de bedste muligheder i forhold til efteruddannelse og kurser, der kan give nye og relevante kompetencer, som gør dig til en attraktiv kandidat på arbejdsmarkedet.

I dag ser man fortsat mange A kasser, der er tilknyttet en fagforening. Det kan skyldes, at der ofte opstår juridiske sager, når en medarbejder afskediges, og generelt er et relevant sammenhæng mellem at være sikret ved ledighed og at have en organisation i ryggen, der varetager lønmodtagerens rettigheder.

Fordelene ved en A kasse

Fordelene ved at være medlem af en A kasse taler deres tydelige sprog.

Du får nemlig ret til dagpenge i 2 år, hvis du bliver arbejdsløs. Samtidig får du hjælp til at finde et nyt job, da du får oplæring i jobsøgning og bliver aktiveret på denne front, så du får sendt de ansøgninger, du lærer at skrive.

Derudover følger der særlige medlemstilbud, så medlemmer kan opkvalificere sig inden for deres eksisterende fagområde eller ved at gøre deres profil mere anvendelig på arbejdsmarkedet i kraft af nye kompetencer.

Der gives sågar frivillige jobtilbud, som matcher medlemmets kompetencer.

Hvor finder jeg specifik information?

Når du søger informationer om A kasserne, kan du passende tage udgangspunkt i en oversigt, der sammenholder dine muligheder.

I dag findes der mange hjemmesider, som indeholder en lang oversigt over de danske fagforeninger, du kan blive medlem af.

Ofte ledsages disse oversigter med informationer om det månedlige kontingent samt informationer om hvorvidt A kassen er åben for alle fagtyper eller om den er specifik. Sidst, men ikke mindst, følger der ofte information om, hvorvidt der kan tilkøbes fagforening for et (typisk) mindre månedligt beløb.

Listerne er gode, fordi de giver plads til andre end de typiske mastodonter på markedet, som vi kender fra TV, radio etc.

Husk desuden altid at undersøge, om din måske kommende fagforening har flere tilbud til sine medlemmer. Ofte kan der indgå rabataftaler, forsikringer m.m., der kommer medlemmerne til gode.