Få gratis svar på dine spørgsmål om kost, ernæring og sundhed af en statsaut. klinisk diætist

Af Klaus Frobenius, statsautoriseret Klinisk Diætist og Indehaver af Klinik for Helbred og Sundhed på Islands Brygge

Er hørfrø og chiafrø en god kilde omega-3 fedtsyrer? Kan sødemidler erstatte sukker? Hvad kan jeg spise mod forstoppelse? Nedbrydes laktose ved opvarmning? Hvordan får jeg low FODMAP diæten og min hver til at hænge sammen?

 

Spørg diætisten om sundhed

I Klinik for Helbred og Sundhed modtager vi jævnligt spørgsmål omkring forskellige aspekter af kost, kost og sygdom, og ernæringsrelaterede lidelser. Før i tiden besvarede vi altid folks spørgsmål på mail, men det gik op for os, at mange spørger om de samme ting. Derfor har vi nu oprettet et gratis forum for vidensdeling.

Her er det muligt for alle, at læse tidligere spørgsmål inklusiv vores svar dertil, samt selv at indsende et givent spørgsmål, hvis man brænder inde med noget.

Servicen er gratis og tjener det vigtige formål, at opretholde og forny vores forum for vidensdeling. Dit spørgsmål har helt sikkert værdi for andre i samme situation som dig.

Derfor er vi glade for alle spørgsmål, og du får personligt svar fra diætisten, direkte i din mailboks. Vi udgiver naturligvis alle indlæg anonymt, så genkendelige personlige detaljer bortredigeres inden indlægget bliver tilgængeligt på hjemmesiden.

 

Sådan indsender du dit spørgsmål:

Anvend kontaktformularen på vores hjemmeside eller send os en mail på kontakt@sundt-helbred.dk.

Beskriv gerne dit spørgsmål så detaljeret som muligt. Jo flere oplysninger, vi har om din situation, desto bedre kan vi rådgive dig. Beskriv gerne hvordan dit eventuelle problem påvirker din hverdag og også gerne lidt om dig selv, hvis du synes det har relevans for dit spørgsmål. Husk, vi holder alle personfølsomme oplysninger anonyme.

Normalvis får du direkte svar i din mailboks indenfor 2 arbejdsdage, men der kan selvfølgelig være undtagelser, som eksempelvis omkring ferier og højtider. Spørgsmålene besvares af undertegnede. Jeg er uddannet klinisk diætist med autorisation fra Sundhedsstyrelsen, så du får altid faglig og evidensbaseret rådgivning. Det er din garanti for at informationerne er fagligt underbyggede.

 

Hvad er en Klinisk Diætist?

En klinisk diætist er en sundhedsfaglig person med en dybdegående viden omkring kost og sundhed, og med et fokus på sammenhængen mellem mad, sundhed og sygdom.

Uddannelsen til klinisk diætist er en 3,5 år lang naturvidenskabelig uddannelse, der giver autorisation fra Sundhedsstyrelsen til at praktisere som diætist og vejlede patienter i hvordan en ernæringsrigtig kost sammensættes ud fra den enkeltes helbredsmæssige tilstand.

Klinisk diætist er en beskyttet titel (under “Lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed” (LOV nr.1350 af 17/12/2008). En klinisk diætist kan kostvejlede dig i forhold til overvægt og fedme, sygdom eller anden tilstand, der påvirker din krop og dit helbred.

 

Blev din nysgerrighed vakt af spørgsmålene øverst oppe?

Besøg vores forum for vidensdeling

Du kan læse tidligere spørgsmål og svar på Klinik for Helbred og Sundheds hjemmeside, hvor du også kan finde mere information, hvis du ønsker at indsende dine spørgsmål.

Få også viden om kostrelaterede emner fra vores artikeldatabase ‘ Diætisten om’. Her finder du gennemarbejdede artikler omkring blodsukker og kost, low Fodmap og andre diæter, vigtige vitaminer og mineraler samt meget andet.

 

God læselyst!