Har du brug for hjælp til at rydde et dødsbo?

Hvad enten du skal have ryddet store huse til små etværelses-lejligheder, så er det en god idé at få kontaktet de rette folk. Uanset hvem eller hvad der skal ryddes, så skal der altid tages udgangspunkt i, at behandle den afdødes hjem med respekt. Derfor er det også en god idé at finde nogen med erfaring, som har forståelse for den situation de efterladte står i. Som oftest er der forbundet en stor sorg med dødsfald, og derfor kan det være meget uoverskueligt at tømme den afdødes hjem. Der er hjælp at hente til dig med det praktiske så du kan forholde dig til dine følelser og de mange andre ting, der hører med til et dødsfald. Her er nogle punkter, som du kan overveje, når du skal have en rydning af dødsbo.

 

  • Find det rette firma, og få taget kontakt. De fleste firmaer er hurtige til at svare tilbage, så forvent et svar allerede samme dag. Her får I de vigtigste ting på plads først.
  • Firmaet vil vurdere dødsboet, hvilket er deres ekspertise. Igen er det en fordel med et firma, som har en vis erfaring inden for branchen, som derigennem har god erfaring med vurderinger. Derefter udskrives der et tilbud til dig, som du så efterfølgende kan tage stilling til. Tilbuddet bør være uforpligtende, og derfor kan du melde tilbage til firmaet, når og hvis du har taget en beslutning.
  • Værdisættelse. Sørg altid for at boet får bliver opgjort, så du får dig et godt overblik. Det betyder at firmaet ofte vil værdisætte tingene i boet, ting for ting. Det gør det nemmere for alle at bevare et overblik, og eventuelt diskutere eller fjerne ting fra listen, hvis du ikke føler at det er det rigtige beløb.
  • Når og hvis du godkender tilbuddet, ligges der en plan sammen med dig. Det gør al det efterfølgende arbejde meget mere overskueligt for dig, så du ved hvor rydningen starter, hvor længe det kommer til at tage, hvornår I kan afregne og så videre. I planen bliver der naturligvis taget hensyn til dine ønsker og behov.
  • Overførsel af penge. Når du har skrevet under på aftalen, bør du få overført det givne beløb til dig. Det kan ske på flere forskellige måder, alt efter hvad der er mest praktisk for dig.
  • Lettere rengøring. Nogle firmaer tilbyder sågar også at rengøre boet efter tømning. Det kan være praktisk, hvis du ikke kan overskue dette.
  • Fjernelse af tæpper og gardiner. Dette kan være en hovedpine, så forhør firmaet om dette også tilbydes.
  • Håndtering af private ejendele. Fotos og private papirer, der ønskes destrueret, kan nogle firmaer også tage sig af. Det bør ske på sådan en måde, at genstandene ikke kan genskabes.

 

Nu har du kunne læse en forhåbentlig overskuelig liste over de ydelser, som du bør forvente at et firma kan tage sig af. Hvis du har yderligere spørgsmål, bør du tage kontakt til det firma du overvejer, og høre nærmere. Husk på at du bør få lavet et uforpligtende tilbud, hvilket betyder at det ikke koster dig noget at få lavet en vurdering. Hvis der ikke er noget af værdi i boet, så kan du visse steder få lavet et tilbud på en rydning af boet til en rigtig fordelagtig pris.