Sådan undgår du fugt på badeværelset

Fugtighed i badeværelset er forårsaget af kondens og kan føre til forskellige problemer: Det kan give bakterieforekomst og skimmelvækst, der forårsager maling eller tapet at skrælle af. Men heldigvis er der ting du kan gøre, for at minimere forekomsten af fugt på dit badeværelse. Herunder kan du læse hvordan d kan undgå fugt på badeværelset.

Åbn vinduer og lad kølig luft komme ind

For at undgå at der kommer fugt i dit badeværelse, er det en god ide at åbne badeværelset vinduet, når du har tager brusebad eller karbad. Det vil gøre det muligt for den varme kondens at komme ud.

Brug en ventilator

For at undgå fugt er det vigtigste du kan gøre at ventilere. Det skal du særligt gøre i badeværelse og køkkenet. Du skal naturligvis tænde ventilatoren når du er i bad, eller laver mad i køkkenet. Hvis du leder efter et godt sted at finde ventilator, skal du blot trykke her.

Tør dit håndklæde

Man kan undgå en del fugt, ved at hænge dit håndklæde ud for at tørre. Så hvis du har problemer med luftfugtighed I dit badeværelse, hæng dit håndklæde udenfor for at tørre i stedet for at hænge det på dit håndklædestativ. Hvis det ikke er muligt, tør det hurtigt i tørretumbler for at fjerne fugt.

Tag lidt mindre varme bade

Vi nyder alle en tur under den varme bruser, men hvis du står meget længe under bruseren, kan det være en god idé at tage et kortere bad. Hvis du vil tage lange brusebade, bør du overveje at åbne et vindue for at tillade fanget fugt at undslipper.

Brug en Dehumidifier

Du kan også investere I en affugtningsmidler, der fjerner fugt fra luften ved at suge i den fugtige luft, tørre den og frigive den tilbage i rummet.