Sådan skaber du den nordiske stil og stemning

Generelt ser man i dag en tendens inden for indretning, stil og design, hvor man i høj grad holder fast i det, som kaldes nordisk. Her finder man ofte indretninger i sarte farver, man hiver naturen indenfor og har ofte en blanding af det rustikke og smukke detaljer. Den nordiske stil er blevet udbredt på mange områder, både indenfor møbler, men også mindre indretningsgenstande, brugskunst og lignende. Skal man skabe den helt rette stemning, så handler det også om at have få udvalgte ting, som spiller godt sammen, der skal ikke være for meget rod eller forvirring for øjnene.

 

Et must er et af de moderne plankeborde, som man næsten skal anskaffe sig, hvis det er den nordiske stil, man ønsker sig. Et plankebord giver den helt rette stemning og skaber en form for ro i form af det lækre træ. Et plankebord er smukt i sig selv og kan derfor stå rustikt og råt, som det er. Har man god plads og en stor stue behøves man ikke meget mere end dette plankebord til at udsmykke rummet, da det i sig selv er en udsmykning. Har du et plankebord, så er du allerede godt på vej imod den nordiske stil og helt rigtige stemning.

 

Med et plankebord rykker naturen ind i hjemmet

I disse år er planter i alle former og størrelser i den grad blevet populære i indretningen. Kan man, så skal man have naturen med indenfor og det i så stor en mængde, det lader sig gøre. Det skal helst være store stueplanter. Planter må også gerne hænge fra loftet eller fylde hele vindueskarmen. En måde at få naturen ind på, det på kunne være ved blot at have naturmaterialer i hjemmet. Altså ved at have møbler osv. i lækkert træ, som skaber den samme følelse. Især et plankebord er med til at hive naturen indenfor med sin markante fremtræden.

 

Dette da plankebordet især bliver markant med de store træplanker, som får lov at fylde i rummet og udgøre et stort spisebord. Et plankebord kan udformes på et hav af måder, som gør at man kan få det til at passe ind, lige der hvor man bor. Skal plankebordet have lov at stå, som det er og skal træet være i fokus, så skal stellet være enkelt og simpelt. Man finder mange måder at gøre det på og man kan finde mange forskellige steltyper til plankeborde. Typisk vil man se et plankebord med et enkelt sort stel, men andre muligheder findes som sagt også, så at det kan matche ind i egen stil.

 

Et plankebord giver mulighed for et unikt og rustikt bord

I dag ser man mange steder, at de store spiseborde er blevet moderne. Spiseborde hvor der skal kunne være både familie og gæster. Spisebordet er mange steder blevet en stor og vigtig del af indretningen og det får lov til at have en stor plads i hjemmet. Det er ikke blot et praktisk element, men mere et indretningselement, som derfor kan være afgørende. Der hvor man især finder muligheden for et stort markant spisebord, som kan stå for sig selv, er i form af plankeborde. Ethvert plankebord vil være unikt, da træ og dets årer altid vil være forskellige, samt de små ujævnheder der skaber charmen, vil være forskellige. Et plankebord har et rustikt look, som især er inde i tiden, idet spisebordet som oftest, skal stå råt i sig selv uden dug eller andre ting, som kan gemme det væk. Lyder dette som lige det du ønsker, så er plankebordet helt sikkert løsningen og den rigtige vej, hvis du ønsker netop det unikke og rustikke.