Pleje af tagrender er vigtigt

Er der gået lang tid siden du sidst har fået renset dine tagrender, eller har du aldrig renset dem og har brug for hjælp til at påbegynde processen? Så kig med her, og bliv klogere på hvad det kræver og ulemperne ved ikke at få renset dine tagrender.

Tid er vigtig

Hvis der er gået mere end et år siden tagrenderne sidst er blevet renset, så er det stensikkert blevet tid til at dine tagrender får en grundig rengøring samt eftersyn. Det gælder naturligvis også nedløbsrørene. Det er altid bedre at være på forkant, end at skader på tagrender indhenter dig. Hvis der går meget mere end et år, så kan du risikere, at der kommer store skader på dine tagrender, som enten påkræver en stor reparation eller udskiftning. Begge løsninger er meget dyre, så derfor betaler det sig altid af vedligeholde dem. Skader på tagrender, som skyldes dårlig eller ingen rengøring, er typisk fugt, skimmelsvamp, vandskader og oversvømmelse i kælder. Andre tilfælde medfører endda også skader til murværket idet, at vandet render ned af muren fremfor nedløbsrørene.

Hvornår skal tagrender renses?

Tagrender skal renses når de er tilstoppede og fyldte. Det er den ultimativt største årsag til utallige skader på huse og murværk. Dog er det altid fordelagtigt, hvis man kan undgå tilstoppede tagrender. Ofte kan der nå at opstå skader, inden man kan få renset tagrenderne. Det afhænger meget af forholdene omkring dit hus, såsom vejrforhold, fugt og husets alder. I nogle tilfælde, er tagrenderne så tilstoppede, at træværket begynder at rådne. Når træværket begynder at rådne, så kan du få alvorlige problemer med selve tagkonstruktionen, især de steder hvor der er træværk.

Lad en professionel udføre arbejdet

Firmaer som arbejder med rensning af tagrender, anvender hele tiden den nyeste teknologi således, at dine tagrender ikke får nogle skader af rensningen. Der er tale om skånsom rensning, som foregår nede fra jorden. Til arbejdet bliver et rør, som ligner en støvsuger, brugt. Dette rør bliver ført ind i tagrenden, hvorefter al skidt bliver opsuget. Til arbejdet bruger man et kamera, som lader arbejderen observere tagrenden og dermed udføre arbejdet meget grundigt. Mange ting kan man gøre selv, men når det kommer til rensning af tagrender, anbefaler vi ikke at du begiver dig ud i dette. En effektiv rengøring kan udelukkende ske med de apparater som firmaer normalt anvender til det, og det bliver, som nævnt før, gjort fra jorden. Det kan hurtigt blive risikabelt hvis du skal kravle på taget af dit hus.

Bor du i Nordsjælland eller København?

Hvis du tilfældigvis bor i Nordsjælland eller København, så har du uden tvivl mange muligheder for rensning af tagrender. Dog er det ikke alle der altid er lige effektive og i samme prisklasse. Prisen kan du aldrig vide, før du har taget kontakt til et firma. Men hvis du er på udkig efter et firma som vil rense dit tag 110 % effektivt og lave et grundigt eftersyn og som samtidig er meget jordnært, så bør du kigge til Aktivsug. Her er et firma som vil løse dit problem og sørge for at forhindre at der kommer andre problemer senere hen på dit hus og tag. Du kan tjekke dem ud infoen om rening af tagrende her. Det er meget nemt at bestille tid en snak, inspektion og naturligvis også en rensning.