Pift hjemmet op med nye dekorationer

Ens hjem kan hurtigt gå hen og blive lidt for kedeligt, hvis man ikke prøver nogle nye ting en gang i mellem. Det kan også være, at du lige er flyttet ud hjemmefra for første gang, og har brug for noget inspiration til dekorationer og indretning i hjemmet. Hvad enten du er på udkig efter noget nye idéer, eller skal have fundet dine første ting, så kommer her nogle små idéer til hvordan du kan gøre dette. Det er værd at huske på, at der ikke er nogen regelbog, som man skal følge, når man indretter sit hjem, og du kan være lige så kreativ, som du har lyst til. Der er dog nogle gode linjer, som man kan følge, der sikrer et godt resultat hver gang.

 

Find den rigtige farve

Det kan være svært at finde den rigtige farve, især hvis du ikke allerede har nogen møbler. Det er nemmest at finde sin farve, efter man rent faktisk har fundet alle de dekorationer, møbler, malerier osv, så man er sikker på, at dette matcher. Det kan også være, at du har haft den samme farve i mange år, men i mellemtiden har fået nogle nye møbler eller andet, som ikke passer så godt til den gamle farve – så kan det være en god idé at prøve en ny farve, som matcher dine nye møbler bedre.

 

Pas på med for mange møbler

Forsøg at lade være med at overfylde rummene med møbler. Det gør, for det første, det meget nemmere at komme rundt omkring i rummet. For andet er får de møbler meget bedre mulighed for at skinne i rummet. Det fungerer også glimrende, hvis du er på et stramt budget, eller har lyst til at bruge pengene på møbler af højere kvalitet.

 

Find dine favorit dekorationer

Det er ofte de små ting i hjemmet, som giver det sjæl. Her er der ingen regler for, hvad du kan og ikke kan. Mange har små ting, som de har arvet, fundet på loppemarkeder eller noget helt andet. En meget populær “dekoration” er bøger. Det er en glimrende måde at skabe noget sjæl til hjemmet, og så har de jo den fantastisk egenskab at de faktisk er bøger, som du kan læse. De er også med til at sige lidt om dig, som person. Nogle rigtig populære dekorationer har altid været tegnefigurer. TinTin figurer, plakater, statuer og biler samt TinTins eventyrer er fx et rigtig stort hit rundt omkring i Danmark, og det er der ikke noget at sige til. Du kan finde rigtig mange fede TinTin figurer og plakater her.

 

Hæng malerier i den  rigtige højde

Der er rigtig mange som finder det besværligt, at finde den helt rigtige højde til deres malerier. Det behøver slet ikke være så svært, som man går og tror. Det første du bør overveje er, at følge den regl, som de fleste kunstudstillinger og museer bruger – nemlig at hænge centeret af maleriet er i øjenhøjde,nemlig 145-155 cm fra gulvet. Dette er gennemsnittet af folkets øjenhøjde, og det er her at centrum af kunsten skal hænge.