Mangler du badmintonsko? Prøv Mizuno

Når du har til opgave at lede efter de optimal sko til badminton er det meget vigtigt at se efter den sko som opfylder dine forudsætninger. Det er også vigtigt at man gør sig nogle tanker om hvilken slags sko man ønsker, og at man i høj grad accepterer at den rigtige sko for ens fødder og krop, måske ikke kommer i den farve man aller helst vil have. Derfor er det vigtigt at kunne gå lidt på kompromis, så man er sikker på at få en rigtig god sko til ens fødder, der vil hjælpe en til både træning og kamp og forbedre de forhold man skal præstere under.

 

Overvej dit køb

Pasformen er utrolig betydningsful. Netop her taler man altid om 2 pasformer, en knap så bred samt en regulær. Størstedelen af badmintonspillere har en tendens til at tro de er udstyret med brede fødder og de i denne henseende skal bruge en ekstra bred badmintonsko, men faktisk bør man ikke bekymre sig om en bred fod, jeg vil egentlig våge den påstand at langt de fleste der mener de har en bred fod faktisk har en almindelig fod. Når man har en bred fod vil en sko blot give efter og forme sig efter foden, så det er ikke et så stort en udfordring. Hvor der er en udfordring er når man som spiller har en smal fod. Udfordringen er den høje grad af bevægelser fra side til side hvor skoen helst bør sidde godt fast og derfor er det vigtigt at man ikke kan skride fra side til side i den. Derfor hvis man er født med en smal fod er det vigtigt at man investere i en badmintonsko der også er bygget med en smal pasform, ellers vil man have stor chance for at vrikke rundt og man vil blive langsom i kamp, da foden vil skøjte fra side til side inde i skoen.

 

Træk vejret, også dine fødder

Åndbarhed er derudover meget betydelig funktion ved en badmintonsko, fordi folk afgiver sved ved deres fødder betydelig megen ved fysisk bevægelse. Derfor er det vigtigt at oversiden af et par badmintonsko er åndbar og kan afhjælpe at sveden kan bortkomme. Hvis man ikke kan komme af med sveden helt eller dele af den kan du risikere at smutte rundt i badmintonskoen og få skader. Andre ærgerlig ting ved at folk langtfra kan afhjælpe sveden, kan være at den vil komme til at afgive lugte i en tidshorisont, og dette vil give en lidt spøjs kombinering med badmintontøjet der for det meste befinder sig sammen med dem i tasken til og fra træning og kamp. Derfor er det vigtigt at købe en badmintonsko som er åndbar så ens fødder ikke kommer til at koge ved træning og kamp.

 

Mizuno badmintonsko

En ny konkurrent på markedet er japanske Mizuno som har sin fortid i stort set mange andre idrætsdiscipliner end badminton, og nu prøver de mere på ketchersport i stedet for holdsportsgrene, og det fornemmes i de anderledes arter for sko, der bliver produceret fra dem. Det betyder altså primært at tidligere har Mizuno leveret sko til sportsgrene såsom håndbold og volleyball, men har nu valgt at flytte fokus til mere individuelle sportsgrene. Det betyder også at Mizuno har de forhenværende par år arbejdet lidt med badminton og tennis, men uden at komme med noget, som har været særligt til de to sportsgrene. Af disse årsager har de iværksæt en stor varegruppe til ketchersport, da de har fokuseret på at udvikle særlige sko til for eksempel badminton. Det skal dog synliggøres at flere af de sko, der produceres til holdsport sagtens kan benyttes til badminton, da skoen indeholder mange af de kvaliteter og teknologier der også er særligt gode til badminton.

Du kan finde ud af meget mere om badmintonsko fra MIzuno på sport-net.dk: Mizuno badmintonsko