Spar penge med HMI og SCADA programmering

Det siger sig selv at en produktionsvirksomhed har størst indtjening når selve produktionen kører så effektivt og fejlfrit som muligt. En hurtig, effektiv produktion uden fejl eller maskinproblemer, er ofte adgangsbilletten til det internationale marked og/eller en mere profitabel forretning. Derfor er der rigtig god grund til at investere i systemer, som kan hjælpe med at holde øje med hvordan produktionen forløber. Sådanne systemer kunne for eksempel implementeres ved hjælp af SCADA programmering eller HMI programmering.

 

Effektivisér produktionen med SCADA programmering

Det er efterhånden blevet utroligt populært for produktionsvirksomheder at implementere SCADA systemer i deres større maskiner. Dette skyldes blandt andet at prisen på disse systemer er faldet betydeligt de seneste årtier. Vil du læse mere så se her: https://nh-technology.dk/scada-og-hmi.php.

Med SCADA programmering er det muligt at holde skarpt øje med driften af de forskellige maskiner. Ved at måle på forskellige parametre og ved at udføre diverse beregninger, er det muligt for et SCADA system at evaluere effektiviteten af produktionen. Systemet kan endda bruges til at udpege eventuelle flaskehalse i produktionen – de faktorer der af den ene eller den anden grund sætter en begrænsning for produktionens effektivitet. SCADA programmering kan altså bruges til både at overvåge og effektivisere produktionen.

 

Effektiv HMI programmering kan spare arbejdskraft

Det kan for nogle være svært at gennemskue forskellen på SCADA og HMI programmering, men faktisk adskiller de to sig en del fra hinanden. Hvor et SCADA system indsamler data og målinger samt udfører beregninger, gør et HMI det muligt for en operatør at tilgå disse informationer.

HMI står for ”Human Machine Interface”, og HMI programmering er således nødvendigt for at få informationerne fra et SCADA system ud på skærme og lignende. Med HMI programmering er det desuden muligt at samle informationer fra mange forskellige maskiner i et enkelt kontrolrum. Dette betyder at man kan nøjes med en enkelt operatør, som kan have ansvaret for en del af eller samtlige dele af produktionsdriften.