Overvejer i brugen af vandrepokaler?

Som forening eller klub, der har man ofte en del konkurrencer, der afholdes i årets løb. Det gælder både de officielle klubber og de små, hyggelige lokaler klubber og foreninger i de små lokalsamfund rundt omkring i landet. Her skal der bruges nogle præmier. Går i, i jeres klub eller forening og overvejer, om vandrepokaler måske var noget for jer, så læs med i denne artikel, hvor vi vil beskrive fordele og ulemper ved at vælge vandrepokaler, ligesom vi vil oplyse lidt mere om den lidt specielle præmieform.

Præmier skal der til

Alle elsker at vinde en præmie. Det er ligesom en belønning, man kan vise frem for venner og familie. Til forskellige konkurrencer, er det mest normale, at man vinder en præmie, som forbliver ens egen. Det kan være en statuette, en pokal, en rosette, en medalje eller lignende. Det er ofte ikke i denne sammenhæng, at vandrepokaler anvendes. Det er naturligvis op til den enkelte forening eller klub at afgøre hvilken type præmier, der skal anvendes i den enkelte type konkurrence. Der kan selvfølgelig være nogle retningslinjer, hvis man er medlem af noget større, ligesom der ofte også er nogle normer inden for de forskellige sportsgrene, som uofficielle små klubber ofte også følger.

Derfor skiller vandrepokaler sig ud fra andre typer af præmier

Vandrepokaler er flotte og specielle, og så skiller sig ud fra andre typer af præmier, da dette ikke er en præmie, man kan beholde som et evigt minde. Den vandre simpelthen fra vinder til vinder – deraf navnet. Typisk er det sådan, at en vandrepokal uddeles én gang om året. Der kan også sagtens være flere vandre pokaler inden for flere forskellige discipliner i samme klub. Det kan eksempelvis være ”mest vindende i løbet af året” i en bestemt kategori og ”mest vindende” overordnet set. Der kan også være en bestemt cup eller konkurrence, der afholdes én gang årligt, som udløser en vandrepokal til vinderen.

Når man vinder en vandrepokal, så er det som sagt en pokal, der har haft flere ejermænd. Det er derfor noget helt specielt, at have den stående hjemme på trofæhylden. En vandrepokal kan gå på tur i rigtig mange år, da der er 4 sider, der kan indgraveres med navne i bunden. Når vandrepokalen får ny ejer, så er det normen, at vinderens navn bliver indgraveret på pokalen. Herved kan man også se navnene på de, der har vundet den tidligere. Indgraveringen bliver foretaget af en virksomhed, der sælger og indgraverer flotte vandrepokaler.

Design selv jeres kommende vandrepokal

Der findes egentlig et ret stort udvalg af vandrepokaler. De mest populære pokaler er:

  • Chelsea pokaler
  • Liverpool pokaler
  • Leibzig pokaler
  • Stuttgart pokaler
  • Roma pokaler
  • Arsenal pokaler

Disse har et differentieret basis design. Leibzig pokaler minder meget om et bæger, hvorimod de øvrige typer er designet ud fra det klassiske udtryk, hvor der er top på pokalen. Den kan så tilpasses den individuelle sportsgren ved, at man vælger et emblem, der passer til sporten. Dette emblem bliver indgraveret i toppen af pokalen. Her finder man blot det symbol, der passer til ens behov. Man kan også vælge at undlade emblem og derved lade toppen være blank. En tredje mulighed er at få indgraveret henholdsvis 1.,2. og eller 3. plads.

Vandrepokalerne kan ligesom øvrige pokaler købes i forskellige størrelser. Størrelserne tangerer typisk inden for omring 30 cm. Til knap 40 cm. På standard vandrepokaler. Prisen stiger naturligvis, når man vælger en større model. Med hensyn til farvevalg, så er de ofte enten guld eller sølvfarvet. Det er helt afgjort billigst at købe vandrepokaler online frem for i en fysisk butik.