Opnå nemt og hurtigt et råt og moderne betonlook

Vil du gerne tilføre et moderne og atmosfærefyldt råhed til din indretning? Så er Basebeton stedet at besøge. Basebeton laver microcement klar til brug, som kan bruges på alle tænkelige overflader – både på vægge, gulve og møbler. Cementen er ekstremt nem at anvende og skaber nemt og hurtigt det rå betonlook, som er så moderne og efterspurgt. Du kan læse mere om, hvad microcement kan gøre for dig i det nedenstående, ligesom du kan læse om, hvordan cement fra Basebeton bruges.

Skab atmosfære og et råt udtryk

Som nævnt i det ovenstående kan microcement bruges på alle tænkelige overflader. Om du ønsker dig, at dit gulv skal have et råt nyt look; du har en bordplade, der trænger til en genopfriskning, eller du vil skabe atmosfære på hjemmets vægge. Mulighederne er næsten uendelige, og da microcement fra Basebeton fås i en lang række forskellige skønne farver og nuancer, kan du opnå netop det resultat, du drømmer om.

Microcementen kan bruges i alle hjemmets rum – det vil sige også i køkken og på badeværelse. Materialet er slidstærkt, vandtæt og nemt at vedligeholde. Derfor er microcementen bl.a. et populært alternativ til klinker og fliser, og det er også af disse årsager, at produktet egner sig så godt til gulve. Det er dog kun fantasien, der sætter grænser, og du kan således bruge microcement, præcis som du ønsker det.

Sådan virker det

Microcement fra Basebeton er nemt at påføre og kan som nævnt bruges på alle tænkelige overflader. Selve cementen påføres i to lag – henholdsvis Basa og Sense. Inden du begynder at påføre cementen, er det vigtigt, at du sikrer dig, at overfladen, du vil påføre den på, er helt glat og ren.

Når du har sikret dig, at din overflade er ren, skal den primes. Primeren påføres ved hjælp af en rulle af mohair. Lad herefter primeren tørre i to timer.

Når primeren er helt tør, påføres Basa – det vil sige det første lag af beton – til overfladen. Sørg for at blande Basa godt inden brug. Produktet skal påføres i et jævnt lag ved hjælp af en spartel. Gør dig umage med at fordele Basa ligeligt og ensartet, da dette sikrer et godt resultat i sidste ende. Har du ikke prøvet at bruge en spartel før, kan det være en god idé at prøve at øve sig på en testoverflade, inden du giver dig i kast med det store projekt.

Når Basa er helt tørt, slibes overfladen med en rondel slibemaskine. Det skal sikre en helt jævn og glat overflade. Til dette anbefales det at bruge sandpapir med kornstørrelse 40. Så snart, du er færdig med at slibe, er det vigtigt, at du straks fjerner støvet, der ligger tilbage på overfladen. Brug gerne en støvsuger til at støvsuge den pågældende overflade grundigt.

Nu skal Sense – det vil sige cementens andet lag – påføres. Blandt produktet grundigt først og påfør herefter et tyndt lag. Lad det hele tørre i et døgn og slib herefter fladen med en rondel slibemaskine. Brug nu sandpapir med en kornstørrelse på 120. Jo mere du sliber på overfladen, efter Sense er påført, jo mere struktur får overfladen i sidste ende. Dette step har altså afgørende betydning for det endelige resultat.

Til sidst påføres en coating fra Basebeton for at sikre, at overfladen er ekstra smuds- og vandafvisende. Dette er særligt vigtigt, hvis du bruger microcement på et gulv eller i køkkenet eller på badeværelset. Påfør coatingen med en nylonrulle.

Når coatingen er tør, har du dit endelige resultat klar til brug. Som nævnt kan det være en god idé at øve sig på en testoverflade først.