Få styr på inkassoloven

Ordet inkasso kan få de fleste mennesker til at gisne. Der er nemlig ingen mennesker, der har synderlig lyst til at få sin sag sendt til inkasso. Men ligeså meget privatpersoner vil undgå inkasso, ligeså meget vil erhvervsdrivende virksomheder også være det foruden. Inkassosager kan nemlig være besværlige og kræver ofte en del arbejde fra virksomhedernes side af. Men der er heldigvis flere ting, man som virksomhed kan gøre for at undgå dårlige betalere, og på den måde undgå at miste en masse penge.

Der er hjælp at hente hos inkassoadvokater

Inkassoloven dikterer, at virksomheder skal sende rykkere ud, før de sender sagerne videre til Inkasso. Her er det vigtigt, at man som virksomhed er konsekvent og rykker, så snart folk ikke betaler deres penge. Hvis man ikke får rykket folk, kan der nemlig gå mange penge tabt, og det er super ærgerlige penge. En god måde til at få iværksat et effektivt rykkersystem er at nedskrive en fastlagt kredit- og rykkerpolitik. Et klart system gør det nemmere for alle medarbejdere at vide, hvornår der skal sendes rykkere ud, til hvilke kunder, og hvor i processen man er.

 

Når man sender en rykker ud, skal man dog være opmærksom på, at den skal leve op til nogle specifikke krav for at være juridisk gyldig. Der skal indgå flere komponenter i rykkeren, og det hele kan godt virke lidt forvirrende. Heldigvis er det hjælp at hente. Hos Advodan kan man f.eks. få hjælp og rådgivning til at skrive rykkere, men også til alle mulige andre ting vedrørende inkasso. Her står dygtige inkassoadvokater klar til at hjælpe din virksomhed gennem hele processen.

Inkasso i udenlandske tilfælde

Hvis man gentagne gange har sendt rykkere ud til sine kunder, så er næste skridt at indberette det til inkasso. Her er det vigtigt, at man overholder en såkaldt god inkassoskik. Det indebærer bl.a., at man ikke må fortsætte med at kræve penge tilbage, hvis kunden er gået konkurs eller lignende. Man må heller ikke skrive ”inkasso” på den fremsendte kuvert, da inkassion ikke må offentliggøres. Andre folk må altså ikke kunne læse sig frem til, at personen er meldt til inkasso. Ligeledes skal man være opmærksom på, at kunderne kun må kontaktes personligt på bestemte tidspunkter og bestemte steder.

 

Hvis ens kunder befinder sig i udlandet, kan man også godt indkræve penge gennem inkasso. Man skal dog være obs på, at inkassoloven er forskellig alt efter, hvilket land kunderne befinder sig i. Her kan det igen være en god ide at hente hjælp fra inkassoadvokater, for de ved lige nøjagtig, hvordan disse sager skal gribes an. Og selvom man selv har prøvet at sætte sig ind i inkassolovgivningen, så er der bare så mange forskellige elementer, som spiller ind i de specifikke sager. Så for at undgå at gøre noget forkert, og dermed miste sine penge, er professionel rådgivning altså guld værd.