Få nogle tips til at finde din drømmecykel

Det virker ofte, som om cyklerne har deres eget liv. Vi bruger dem dagligt, ugentligt eller sjældnere. Vi husker at passe dem, pumpe luft i dækket og give olie, når det er nødvendigt. Og vi husker altid at låse dem, så cyklen forbliver vores ikke taget med af en tyv.

Selvom vi er meget opmærksomme på vores cykler, kommer der altid uforudsete skader og andre irriterende elementer på vores cykler. På et tidspunkt må man give op med reparationerne og blot finde en ny og bedre cykel.

Cyklen går i stykker

Cyklerne får skader konstant. Kæden bliver gammel, slidt og hopper af på, som den lige lyster. Sadlen blev måske ikke spændt godt nok fast til at starte med og begynder at vende med snuden nedad. For ikke at nævne håndbremsen, som sliber mod hjulet og gør cykelturen utrolig anstrengende.

Har du købt en splinterny cykel på fedebutikker, får du selvfølgelig ikke de samme udfordringer af din cykel. Men har du købt en ældre, brugt cykel, kender vi alle sammen til de udfordringer og reparationer, som bare hober sig op.

Et godt råd til dig, der gerne vil have en cykel, er at købe en dyrere cykel. En dyr, ny cykel vil sjældent komme ud for samme grad af reparationer. Den brugte eller billige cykel vil konstant give anledning til frustrationer, når noget går i stykker.

Tid til den endelige skift

Hvis man har en cykelsmed gemt i sig, er der måske interssant at finde reservedele til cykler og fikse den brugte cykel fra tid til anden. Det kan være hyggeligt at finde udstyr til cykler, som skal skrues fast på cyklen.

Men på et tidspunkt må man blot se i øjnene, at det ikke giver mening mere. En billig og halvdårlig cykel giver ikke meget mening at holde i live. På et tidspunkt holder cyklen bare ikke en værdi, der er tilsvarende det arbejde, som man må lægge i den.

På det tidspunkt er det altså tid til et skift. Og nu hvor du så endelig skifter din cykel ud, som du har haft i flere år, så gør det med en smule fornuft.

Først tager du og sælger cyklen for de reservedele, som kunne være interessante for andre cykelsmede at købe. Derefter finder du cykel, som virker godt fra starten og som kan holde i mange år ud i fremtiden. Glem den billige og brugte cykel, som bare lige skal fikses lidt for at være “så god som ny”. Om nogle år ender du i samme situation.

Investering langt ud i fremtiden

Cyklen er som bilen en investering, som går langt ud i fremtiden. Faktisk vil en investering i en cykel ofte overgå en investering i en bil, hvad angår varighed.

En god cykel kan man have i 10 år eller mere, hvis den altså er købt til den rette person og til en god pris. Derudover kræves det selvfølgelig også, at du har en virkelig god og solid lås – og at du husker at bruge den hver eneste gang, du parkerer din cykel.