Det vidste du ikke om Cambodia

Cambodia er et land, der har set en lang og spændende udvikling igennem det sidste århundrede – en udvikling, som også har været meget dyster i forbindelse med den kolde krig.

Men hvilke andre fakta om Cambodia kender du egentlig? Ja det kan være svært at sige, for de fleste af os tænker ikke så meget over det. Men når du læser nedenstående liste, så vil du sikkert blive nysgerrig omkring det sagnomspundne land!

Skulle det være en friturestegt edderkop?

For de fleste af os er edderkopper noget, som skal langt væk – de skal i hvert fald slet ikke ind i vores mund.

Men af de mange sjove fakta om Cambodia, så er en af de sjoveste nok, hvor utroligt populært det er at spise friturestegt edderkop. Taranteller er mest populære til denne brug, og du får dem på størrelse med et menneskes håndflade.

Den friturestegte edderkop skulle siges at være lidt ligesom en blanding af kylling og fisk og har den traditionelle friturestegte konsistens. Tit vil de blive vendt i salt, sukker og endda en smule hvidløg, så de får masser af smag!

Cambodia har nogle meget eksotiske dyr

Måske er det første du tænker på, når du hører om landet Cambodia, ikke lige de mange dyr, som er at finde.

Men nationens jungler er fyldt med utroligt mange sjældne og spændende dyr, som du ikke kommer til at se særligt mange andre steder.

Dette inkluderer blandt andet elefanter, gibboner og endda de smukke asiatiske tigere, som findes i området.

Netop derfor er det bevarelse af naturen i Cambodia også så vigtig. Der er nemlig mange dyreracer, som ikke er i stort antal, og derfor er der mange projekter til at bevare naturområderne som de er, så dyrene kan leve i fred.

Find de unge mennesker

Da De Røde Khmerer ledte Cambodia i 70’erne var der mange mennesker, som døde og det gjorde, at man i 1979, da partiet faldt, så et såkaldt ”baby boom”.

I dag er der nemlig flere unge mennesker i Cambodia end nogensinde før, idet man simpelthen har fået så mange børn. Halvdelen af nationens befolkning er under 15, mens omtrent 68% af befolkningen er under 30. Det gør altså, at du sjældent vil komme til at møde et gammelt ansigt.

Det er da også et land, som er fyldt med en ung energi, hvor der altid sker noget nyt og spændende!