Derfor skal du bruge en advokat, hvis du er lejer

Er du også en af dem, som lejer det sted, de bor? Mange af os er lejere, og mange af os har faktisk brug for en advokat, når det handler om vores lejebolig. Der er nemlig mange forvirrende ting omkring lejeloven, som en advokat kan hjælpe dig med, hvis du bor til leje. Læs med her i denne artikel og bliv klogere på, hvorfor du skal bruge en advokat, hvis du er lejer.

Lejeren er den svage part

Det er vigtigt at huske, at man som lejer desværre er den svage part i forhandlingerne, når det handler om lejeloven. Derfor favoriserer lejeloven også ofte lejer i stedet for udlejer. Dog kan det for mange være nødvendigt med en advokat her, da det kan være svært at finde ud af, hvilken paragraf der er brug for som lejer. Udlejer har sikkert mere styr på det, da det er en del af deres arbejdsliv, og derfor kan du som lejer have brug for hjælp fra en advokat. Det kan dog være en stor hjælp for din advokat, hvis du kender lidt til lejeloven og kan læse lidt paragraffer selv også. Måske kan din udlejer, advokat og dig finde en løsning på det problem, I har på en god og nem måde?

Husk at dokumentere indflytningssynet

Når man skal flytte ind et nyt sted som lejer, er det super vigtigt, at man husker at dokumentere alt ved indflytningssynet. Er der revner i væggene? Er der huller i gulvet? Eller måske er der ødelagt noget i køkkenet allerede inden, I flytter ind? Så skal det dokumenteres. Gerne med billeder og hvor udlejer også er til stede. Under indflytningssynet kan det være gavnligt at have en advokat med på sidelinjen, som kan hjælpe dig med alt det juridiske, så der ikke kommer noget i klemme for dig, når dig og din familie skal flytte fra lejeboligen igen på et tidspunkt.

Er der problemer med udlejer?

Noget af det værste er, hvis der er problemer med udlejer. Det kan være virkelig stressende, når der er problemer med udlejer, da man da kan frygte pludselig ikke at have et sted at bo. Dog er det ikke noget, du behøver være bekymret for. Din udlejer kan nemlig ikke smide dig ud, medmindre du har misligholdt dine forpligtelser groft. Altså hvis du handler i strid med lejeloven. Det kan for eksempel være, hvis du ikke betaler husleje over en længere periode. Dog kan det give ro i maven, hvis du her tager en advokat med ind over dine bekymringer. En advokat kan ofte se sagen udefra og finde den bedste løsning for både dig og din udlejer, så I sammen kan finde en løsning.

Når du skal flytte ud igen

Når man skal flytte ud af sin lejebolig, er der mange ting, som der skal være styr på. Og det kan godt blive rigtig uoverskueligt, hvis man ikke har tid eller evnerne til alt det juridiske. Og her kan en advokat virkelig være det, som får dig og din familie godt igennem processen. En advokat kan for eksempel være med dig på udflytningssynet, så du er helt sikker på, at du ikke skal betale for noget, du ikke har ødelagt, eller som allerede var ødelagt ved indflytningen. Derudover kan advokaten hjælpe med det juridiske, når du har fået dine rapporter fra udlejer. Husk hvis du ikke modtager et fraflytningssyn inden 14 dage fra synet, har udlejer ikke ret til at tage penge fra depositummet til renoveringer, hvis udlejer har mere end en lejebolig.