Bliv dækket ordentligt ind hos Magistrenes A-kasse

Som nogle måske ved, så er det ikke sjovt pludseligt at stå uden arbejde. For mange kan det komme som et chok mit i en karriere, hvor ens firma pludselig skal spare. Men for mange universitetsstuderende er det faktisk virkelighed fra den dag, hvor de dimmiterer. Derfor er der flere a-kasser der har noget, de kalder dimmitendsats, som er en dagpengesats, som du kan starte på fra den dag, du officielt har afsluttet din uddannelse, fx når du har modtaget din specialekarakter. En af de a-kasser, der tilbyder en faverabel løsning er magistrenes a-kasse, som har mange afdelinger rundt omkring i landet.

Magistrenes a-kasse er ikke for alle

Og det skal ikke lyde snobbet. Men de branche, som denne a-kasse har ekspertise inden for er det akademiske og administrative. Den er for folk, der har en mellemlang eller lang videregående uddannelse og som er uddannet inden for fx humaniora, samfundsvidenskab, kommunikation og sundhed. Men selvom det ikke giver mening for alle faggrupper af blive medlem af Magistrenes a-kasse, som kan du blive medlem næsten ligemeget hvilket type stilling du har. Om du er studerende, fastansat, projektansat eller arbejder freelance kan du melde dig ind i a-kassen, så længe fagfeltet passer på dens ekspertiseområde.

A-kassen er ikke kun økonomisk støtte

En stor del af det at være forsikret hos en a-kasse som fx den fagligt stærke magistrenes a-kasse er selvfølgelig den økonomiske dækning af tabt løn eller udbetalingen af dimmitendsatsen. Men det er langt fra det eneste din arbejdsløshedskasse kan hjælpe dig med. Først og fremmest er de gode at hjælpe med ansøgninger; de hjælper med at læse ansøgninger igennem og komme med forslag til, hvordan de kan forbedres i forhold til, hvad det specifikke ansøgningssted vil kigge efter. Derudover er de eksperter i CV og hvordan disse skal bygges op, så arbejdsgiveren bliver interesseret.

Udover ansøgninger er magistrenes a-kasse også god til at hjælpe, når det kommer til praktikophold, herinder virksomhedspraktik. Det er sådan, at du som dagpengemodtager har ret til at komme i praktik i enten 4 eller 8 uger afhængigt af, om du har haft en indtægt i din dagpengeperiode. Du kan selv vælge at søge eller du kan spørge a-kassen til råds. De har et helt netværk de kan trække på, og der er faktisk ret mange, der søger praktikanter. Det er nemlig en god mulighed for begge parter for at se hinanden an. Du får dagpenge, mens du er i praktik.

En anden mulighed for at prøve jobmarkedet af er løntilskud, som Magistrenes a-kasse selvfølgelig også kan hjælpe dig med. Hvis du har været ledig i 6 måneder eller mere, har du muligheden for at komme i løntilskud. Det er en ordning, hvor du ansættes af den givne virksomhed i op til 6 måneder, men hvor a-kassen så betaler en procentdel af lønnen. På den måde er det billigere for virksomheden af prøve en evt. ny medarbejder af uden at være forpligtet på fuldtidsløn.

Sidst men ikke mindst tilbyder mange a-kasser også en del forskellige kurser. Du kan aktivt opsøge kurserne ved at spørge din kontaktperson ved arbejdsløshedskassen, som kender din profil og kan finde relevante kurser for det, du gerne vil lave. Har du ikke noget jobaktivitet inden for de første tre måneder, bliver du automatisk meldt på et kursus.

Skift til Magistrenes A-kasse

Er du blevet lun på at prøve en anden a-kasse eller ser du, at du vil få meget mere ud af at være medlem hos Magistrenes a-kasse, er det faktisk ret let at skifte. De klarer nemlig alle de kedelige og sure ting ved at skulle skifte. Du skal blot melde dig og herefter oplyse, at du allerede står i en anden a-kasse. Og så klarer de resten for dig.