3 små forskelle mellem guder og dig

 

  • Guder kan lave lys af ingenting, bare ved at sige ”der skal være lys”

– Du kan lave lys ved at trykke på en kontakt eller ved at sige ”lys” hvis du har et intelligent hus

  • Guder kan skabe mennesker ud af mudder, ved et ord, eller anden magisk vis

– Du ved godt selv hvordan du kan skabe et menneske…

  • Guder kan skabe hele verden på kun 6 dage

– Det kan du ikke! Men:

På 6 dage kan du blive projektleder med den intensive projektlederuddannelse

– og så kan du skabe mange ting.

 

Kan det virkelig lade sig gøre? Projektleder på kun 6 dage? Faktum er, der der findes rigtig mange projekter i Danmark der kuldsejler pga. dårlig projektledelse. Og det kan næsten altid koges ned til at projektlederens kompetencer ikke er gode nok. Den intensive projektlederuddannelse henvender sig først og fremmest til personer der allerede har viden om eller erfaring med projektledelse. Det er derfor ikke en basisuddannelse men nærmere en slags bootcamp for dem der vil konsolidere deres erfaringer, opdatere deres viden og måske lære nogle nye kompetencer indenfor projektledelse.

Det er Aros Business Academy der udbyder den intensive projektleder uddannelse. Kurserne afholdes både i Aarhus og København, flere gange om året. Uddannelsen bygger på 6 moduler eller fagområder og afsluttes med en skriftlig eksamen. Eksamen er ikke obligatorisk og hvis man fravælger den vil man få et diplom for gennemførelse. Som et ekstra plus handler eksamen om ens egne projekter  som på den måde bliver integreret i uddannelsesforløbet. Det kan være en stor gevinst at man igennem uddannelsen få eksperthjælp og -vurdering for et projekt man allerede er i gang med. Ikke mindst økonomisk, når man kan lære at undgå fejl man ellers ville have haft svært med at få øje på.

Alt for mange projekter kuldsejler eller fejler

Hvornår har du sidst hørt om et projekt der blev succesfuld afsluttet indenfor budget og deadline? Nemlig. Uanset hvad årsagerne måtte være, uforudsete udgifter, forsinkelser, inkompetente underentreprenører eller uforventede prisstigninger, kan det altid koges ned til inkompetent projektledelse. Der vil altid ske komplikationer man ikke har regnet med og det er projektlederens ansvar at klare skærerne uanset hvad. Som projektleder kan man simpelthen ikke være for godt forberedt på at takle netop de problemer ingen har kunnet forudse. Det er lige præcis hvad den intensive projektleder uddannelse fokuserer på.

 

Nyhederne er fyldt med beretninger om fejlede projekter. Og jo større og dyrere de er, jo mere plejer der at gå galt. Det koster samfundet milliarder og det virker som om Aros har fat i noget som er et ægte problem.  Måske har de også løsningen.

Der kan i hvert fald være god fornuft i at undersøge det nærmere hvis du er, eller snart vil blive, projektleder, hvis du har planlagt et projekt, er i gang med et, eller gerne vil lære mere om projektledelse af andre grunde.

Kilde: https://aroskurser.dk/kursus/den-intensive-projektlederuddannelse/