Et webhotel består af servere

Har man aldrig før hørt om et webhotel vil man formentligt ikke have nogen ide om hvad det er for en størrelse. Man tænker måske, at det er et hotel man kan booke via nettet. Det kan også være man tænker, at det er et hotel, som man finder online. Mange vil i hvert fald ikke overveje det faktum, at et webhotel er en række webservere. Men det er lige præcis det, som et webhotel er; nogle webservere, som står et eller andet sted i verden og som lagrer data. Skal du finde et godt webhotel kan du kigge nærmere på Findwebhosting.dk, hvor der er en god guide til forskellige typer af sites, der tilbyder webhosting og webhoteller.

Man lejer sig ind på et webhotel

Selv når man får at vide, at et webhotel er en række servere vil der nok være mange, der fortsat undrer sig over navnet. For hvorfor har man lige præcis valgt ordet ‘hotel’, når man kunne vælge så meget andet. Grunden til dette er, at man lejer sig ind på et webhotel. Et almindeligt hotel er også et sted man lejer sig ind, men det er for det meste på dags- og natbasis. Et webhotel, derimod, er et sted, hvor man lejer sig ind i længere tid ad gangen. Nogle har det samme webhotel i mange år fordi, at de er så glade for det og tilfredse med den ydelse de får.

Skal man fortsætte analogien kan man sige, at et almindeligt hotel har værelser, hvor man kan overnatte i den tid man ønsker. På et webhotel er det ikke værelser, der er til steder, men det er snarere websites man finder. Hvor værelserne på et hotel indeholder seng, fjernsyn, dyner, stole og borde, så indeholder værelserne på et webhotel noget andet. Her kan man nemlig finde billeder, tekst, skrifttyper, lyd og video, som man kan sammenligne med møblerne i værelset. Hvor et hotel for det meste vil have nogenlunde de samme møbler og interiør i værelserne så vil det være anderledes for et webhotel. Hvad folk har på deres hjemmesider varierer nemlig rigtig meget. Hvor en kendt musiker primært har musik, vil en forfatter formentligt have mere tekst i stedet. Derfor vil man finde noget nyt hver gang man stikker hovedet ind i et af ‘værelserne’.

Find webhotel med de bedste servere

I og med, at den primære bestanddel af et webhotel er servere handler det om at finde de bedste servere. Der kan nemlig være meget stor forskel på hvor gode serverne er. Måden, hvorpå man udregner dette er ved hjælp af såkaldt nedetid. Jo mere nedetid en server har, jo værre. Derfor skal man altid gå efter en server, der stort set kun har oppetid. Hvis serverne ofte er nede kan det være, at du mister kunder eller vigtige besøgende da de ikke kan tilgå dit websted.

 

En måde, hvorpå man kan undgå dette er ved at læse andres vurderinger af det pågældende webhotel og på baggrund heraf vurdere om det er noget, som man ønsker.